הנה כמה עובדות שלא ידעתם על חברת מרבה:

  1. חברת מרבה נוסדה ב-1932 כמפעל משפחתי של משפחת בוארמן לייצור עוגיות חמאה הולנדיות מסורתיות.
  2. מקור השם MERBA מתחלק לשניים: MER – על שם הנהר שעל גדותיו שכן המפעל ו-BA שזהו קיצור לבית מאפה בהולנדית.
  3. מרבה החלו לייצר עוגיות שוקצ'יפס לאחר שאחד הבנים שב מטיול בארה"ב בסוף שנות ה-80 של המאה הקודמת והביא משם דוגמאות של עוגיות שוקולד צ'יפס לאנשי המחקר והפיתוח שפיתחו את המתכון בעל המרקם הקריספי של העוגייה עם 37% שוקולד בלגי, המפורסם עד היום.
  1. המפעל נמצא בלב שמורת טבע ירוקה שבליבה אגם, באזור אוסטרהאוט בהולנד והוא בין המפעלים הגדולים והמתקדמים ברמה הטכנולוגית באירופה, בגודל של 50,000 מ"ר.
  2. תהליך הייצור מתבצע ללא מגע יד אדם מתחילתו ועד סופו והוא כולל מלגזות רובוטיות שמביאות את חומרי הגלם לפס היצור.
  3. מרבה מייצרת כ- 40,000 עוגיות בשעה בכל אחד מ- 4 קווי ייצור של יותר מעשרה טעמים של עוגיות השוקוצ'יפס במפעל (ממולאות, מצופות ובמגוון סוגי שוקולד באותו מרקם של בצק).
  4. השנה משיקה מרבה עוגיות שוקולד צ'יפס במרקם רך בשונה מהמתכון הקריספי הנפוץ והמפורסם של המותג.
  5. האריזה של העוגיות צבעונית ומסוגננת ומאפשרת חיי מדף ארוכים למוצר (כ-12 חודשים).
  6. שילוב של פיתוח הון אנושי, חדשנות טכנולוגית ומיכון, הביא את חברת MERBA לתפוס עמדה איתנה וגוברת בשוק תחרותי מאוד, והיא פעילה במעל ל- 80 מדינות בעולם ביניהן ישראל.
  7. ישראל אימצה את עוגיית השוקולד צ'יפס באריזה הכחולה בצורה הדומיננטית ביותר בעולם עם מכירות של מאות אלפי יחידות בחודש שמהוות כ10% בקטגוריית עוגיות הפרימיום ב- 2015 (לפי סטורנקסט).
  8. מרבה חוגגת השנה 20 שנות פעילות בישראל כמותג העוגיות המוביל בארץ עם נתח שוק של 20% בקטגוריית עוגיות הפרימיום ו70% בקטגוריית עוגיות השוקו צ'יפס (לפי סטורנקסט 2015).
  9. עוגיית 37% שוקולד צ'יפס של מרבה מככבת בין 10 המוצרים הנמכרים ביותר בשיקמיות צה"ל לצד סיגריות ומשקאות.
  10. עד היום הישראלים לא הפנימו את שם המותג וקוראים לו כחול או 37%.

sec-down