אודות מרבה

הנה כמה עובדות שלא ידעת על חברת מרבה:

חברת מרבה נוסדה ב-1920 כמפעל משפחתי של משפחת בוארמן לייצור עוגיות חמאה הולנדיות מסורתיות.
מקור השם MERBA הוא צירוף של שתי מילים: MER שם הנהר שעל גדותיו שכן המפעל ו – BA שזהו קיצור לבית מאפה בהולנדית.

מרבה החלו לייצר עוגיות שוקוצ'יפס לאחר שאחד הבנים שב מטיול בארה"ב בסוף שנות ה-80 של המאה הקודמת והביא משם דוגמאות של עוגיות שוקולד צ'יפס לאנשי המחקר והפיתוח שפיתחו את המתכון בעל המרקם הקריספי של העוגייה עם 37% שוקולד בלגי, המפורסם עד היום

המפעל נמצא בלב שמורת טבע ירוקה שבליבה אגם, באזור אוסטרהאוט בהולנד והוא בין המפעלים הגדולים והמתקדמים
ברמה הטכנולוגית באירופה, בגודל של 50,000 מ"ר.

תהליך הייצור מתבצע ללא מגע יד אדם מתחילתו ועד סופו והוא כולל מלגזות רובוטיות שמביאות את חומרי הגלם לפס היצור.
מרבה מייצרת כ- 40,000 עוגיות בשעה בכל אחד מ- 4 קווי ייצור
של יותר מעשרה טעמים של עוגיות השוקוצ'יפס במפעל
(ממולאות, מצופות ובמגוון סוגי שוקולד באותו מרקם של בצק).

האריזה של העוגיות צבעונית ומסוגננת ומאפשרת חיי מדף ארוכים למוצר (כ-12 חודשים).
שילוב של פיתוח הון אנושי, חדשנות טכנולוגית ומיכון, הביא את חברת MERBA לתפוס עמדה איתנה וגוברת בשוק תחרותי מאוד, והיא פעילה במעל ל- 80 מדינות בעולם ביניהן ישראל.

ישראל אימצה את עוגיית השוקולד צ'יפס באריזה הכחולה בצורה הדומיננטית ביותר בעולם עם מכירות של מאות אלפי יחידות בכל חודש. העוגיה הכחולה, שזכתה לכינוי "37" (ושלל שמות חיבה נוספים 😊), מחזיקה בתואר הבלתי מעורער "עוגיית השוקולד צ'יפס הנמכרת ביותר בישראל" ומהווה לבדה כ- 40% ממכירות עוגיות השוקולד צ'יפס פרימיום בשנת 2020 (לפי סטורנקסט). מרבה מציינת מעל 26 שנות פעילות בישראל כמותג מוביל בארץ בתחום העוגיות, ומהווה מעל 70% ממכירות קטגוריית עוגיות השוקולד צ'יפס (לפי סטורנקסט 2020).

 

עוגיית 37% שוקולד צ'יפס של מרבה מככבת בין 10 המוצרים הנמכרים ביותר בחנויות כוורת בבסיסי צה"ל לצד סיגריות ומשקאות ולמרות זאת הישראלים לא הפנימו את שם המותג וקוראים לו כחול או 37%.